Proakts självförsvar bygger på enkla principer och har full fokus på att kontrollera motståndaren.
Du behöver varken skrika eller brottas.
OBS ! Att möta våld med våld ökar bara aggressivitetsnivån och försätter dig bara i en mer svårhanterlig situation.
Med hjälp av våra kunskaper får du övertaget i en fysisk konflikt på ett lugnt och kontrollerat sätt som därmed dämpar aggressiviteten.
Vi har tagit fram en svensk Wing Tsun som ger dig ett system som fungerar i verkligheten. Det är enkelt och har inga krångliga rörelser eller knep som ofta inte fungerar i ett skarpt läge.
Proakt har arbetat ut ett självförsvarssystem med hjälp av Svensk Wing Tsun. Detta ger dig kontroll i alla situationer, även fysiskt våldsamma. Systemet är inte situations relaterat. Detta innebär att du inte tränar för en specifik konfliktsituation utan systemet är universellt och kan brukas utan förutbestämda mönster. Du får ett beteende och rörelsemönster som du brukar fritt allt efter vad situationen kräver. Systemet ger dig möjligheten att välja om du ska springa från platsen eller försvara dig fysiskt. I självförsvarssystemet ingår även social och mental träning. Vi pratar om vad som är socialt acceptabelt och vad lagen säger om självförsvar. Du kan således inte slå en människa för att han eller hon tar din gamla cykel. Det är heller inte socialt acceptabelt att slå din morbror på en fest bara för att han kallade dig något dumt. Självförsvar är som namnet låter att försvara dig själv. Det kan dock även innebära att du måste försvara någon annan som är i nöd. Socialt kan självförsvaret innebära att du står upp för någon annan som behöver stöd i en konfliktsituation. Ett annat namn för detta är civilkurage.
Hos oss tränar alla oavsett ålder, kön, religion eller etnisk bakgrund. I träningslokalen respekterar vi varandra och vi blandar skratt med allvarliga övningar.
Du behöver inga förkunskaper, speciella kläder eller styrka., inga skrik och inget brottande – endast kontroll utan våld. Efter en termins träning med oss kommer du märka stor skillnad i din vardag och bli mer harmonisk, trygg  och tolerant.